HTML

Botanic Road

Bár a cím másra utal, tűzhelytitkaimat készülök itt feltárni. Nem vagyok hivatásos szakács, csupán lelkes amatőr, aki a környezete megelégedésére alkot.

Gasztrobloggerek, akik hatással vannak rám

Utolsó kommentek

  • nem adok: Ág, azt üzenem a Zuradnak, hogy még vastagabb is lehetne a máz :), tőlem... Csodás volt, nyomtam h... (2011.01.24. 13:15) Mákos - citromos
  • Utolsó 20

Egy, érik a meggy...

2011.06.20. 18:16 bot@nicro@d

Érik bizony! Már félig tele is van a fagyasztó magozott meggyel. Én speciel jobban szeretem a fagyasztott gyümölcsöket, mint a befőtteket, mert szebb a színük, nincs mellékízük, és némely esetben az állaguk is jobb. És talán marad a sok értékes A és C vitaminból is valami a bogyókban, nem úgy, mint befőzés után.

Ami megússza a hibernálást, azonnali felhasználásra kerül, például meggyes béles formájában.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók a linzertésztához:
300 g liszt,
150 g vaj,
100 g cukor,
1 tojássárga,
1 ek hideg víz,
1 csipet só.
 
A meggytöltelékhez:
650 g magozott meggy,
4 tojás,
180 g darált dió,
50 g puha vaj,
200 g cukor.
 
A tésztához szitáljuk a lisztet a sóval egy mély tálba. Kockázzuk bele a szobahőmérsékletű vajat, és kezdjük el az ujjainkkal morzsolgatni, míg a vaj fel nem veszi az összes lisztet. Ekkor adjuk hozzá a cukrot, majd a tojás sárgáját és az evőkanálnyi hideg vizet. Alaposan gyúrjuk össze, és felhasználásig hűtőben pihentessük.
 
A töltelék elkészítéséhez válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéből verjünk kemény habot.
A sárgákat a cukorral keverjük krémesre, majd folytassuk a vaj hozzáadásával. Végül a darált diót is forgassuk bele alaposan.
Eztán óvatosan egyesítsük a fehérjehabot a dióskrémmel. Ha ezzel is megvagyunk jöhet a lecsöpögtetett meggy a töltelékhez.
 
A linzertésztát kétfelé osztva nyújtsuk ki. Az egyik lappal béleljünk ki egy közepes méretű, sütőpapíros tepsit. Oszlassuk el rajta egységesen a tölteléket. Utoljára pedig borítsuk be a tetejét a másik linzerlappal.
 

Előmelegített sütőben, 180 °C-on 30 percig süssük.

Szólj hozzá!

Címkék: meggyes béles

A bejegyzés trackback címe:

https://botanicroad.blog.hu/api/trackback/id/tr13022223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása