HTML

Botanic Road

Bár a cím másra utal, tűzhelytitkaimat készülök itt feltárni. Nem vagyok hivatásos szakács, csupán lelkes amatőr, aki a környezete megelégedésére alkot.

Gasztrobloggerek, akik hatással vannak rám

Utolsó kommentek

  • nem adok: Ág, azt üzenem a Zuradnak, hogy még vastagabb is lehetne a máz :), tőlem... Csodás volt, nyomtam h... (2011.01.24. 13:15) Mákos - citromos
  • Utolsó 20

Minden a nyulakkal kezdődött...

2011.09.23. 18:37 bot@nicro@d

Az idei húsvéti előkészületek kifulladtak a Tilda-nyulak, -bárányok és szivecskék varrásában. Ennek hátránya az lett, hogy nem festettem tojásokat, viszont elindult egy "varrós" korszakom.

Következő nekifutásra mei tai-t varrtam magunknak. Venni nem akartam a borsos ára miatt (11 ezertől a csillagos égig), de tudtam, hogy szükségem van rá, mert egy 8-9 kilós gyermeket elől hordozni finoman szólva is kimerítő. Hál'istennek rengeteg szabásmintát, tippet és tanácsot lehet találni a neten mei tai témában. Így már csak anyagot kellett szerezni, meg farmervarró tűt, és egy délután alatt elkészült ez itt a képen.

Elsőre nem lett teljesen tökéletes, de már így is megkönnyíti az életünket. A hibái (amiket a következőnél nem fogok elkövetni):

- nem párnáztam ki a pántokat ott, ahol ráfekszenek a csípőmre, illetve a vállaimra, és

- túl hosszú lett a testrész, így 10 centit fel kell hajtani, mielőtt felveszem.

Ettől függetlenül szeretjük, és sokat hordozom benne Bobekot, aki ha meglátja a hordozót, már nyújtja a kis karjait, hogy a hátamra vegyem.

Ami rossz benne, az a sok kéretlen megjegyzés, és tanács, amit séta közben mindentudó - a saját gyermeküket valószínűleg sosem hordozó - nagymamáktól kapok. De ennyi baj legyen!

Egy szó, mint száz: mi mindketten szeretjük, és csak ajánlani tudom, mert egyszerű és biztonságos.

Kedvcsinálónak néhány dolog, amit mei tai-jal lehet:

- gyorsan leugrani a boltba, vagy a tejautomatához,

- postára és könyvtárba menni,

- teregetni,

- felmosni, vagy porszívózni,

- főzni stb.

Szólj hozzá!

Címkék: mei tai

A bejegyzés trackback címe:

https://botanicroad.blog.hu/api/trackback/id/tr33251651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása