Ha lehet hinni az időjárás-előrejelzésnek, holnaptól száraz, de jóval hidegebb idő várható. Szerencsére most még süt a nap és kellemes meleg van (főleg itt bent a konyhában). A jó időt kihasználva egész délelőtt hintáztunk Bobekkal. Mindeközben két jóvágású padlizsán süledezett a légkeveréses edényben. Aztán ahogy elkezdődött a déli alvás, padlizsánkrémet készítettem. Idén nyáron szoktunk rá erre a kencére, de igen erősen: július-augusztusban nem telt el úgy hét, hogy ne ettük volna pirítóssal.
Az én verzón szerint csak a sült-pucolt padlizsán, só és bors, extra szűz olivaolaj, fokhagyma és néhány evőkanál majonéz kell bele. Egyszer próbáltam szárított paradicsommal is (beleturmixoltam), és olykor adok hozzá tejszínt vagy tejfölt, de ez nyugodtan elhagyható.
Isteni lett! Alig várom, hogy estére egészen összeérjenek az ízek... nyammi...
Utolsó kommentek