HTML

Botanic Road

Bár a cím másra utal, tűzhelytitkaimat készülök itt feltárni. Nem vagyok hivatásos szakács, csupán lelkes amatőr, aki a környezete megelégedésére alkot.

Gasztrobloggerek, akik hatással vannak rám

Utolsó kommentek

  • nem adok: Ág, azt üzenem a Zuradnak, hogy még vastagabb is lehetne a máz :), tőlem... Csodás volt, nyomtam h... (2011.01.24. 13:15) Mákos - citromos
  • Utolsó 20

Karácsonyra hangolva

2011.11.23. 23:40 bot@nicro@d

Vasárnap kezdetét veszi az adventi időszak. Ezért előkerestem a régi koszorúnkat (2009-es), és megállapítottam, hogy gyertyacsere és egy csöppnyi kozmetikázás után idén is kiváló szolgálatot fog tenni.

Amióta tudom, hogy már csak egy hónapom maradt Szentestéig, elkezdtek mindenféle karácsonyos gondolatok gyökeret verni a fejemben. Ezzel párhuzamosan igyekszek szándékosan nem törődni a közelgő vizsgaidőszakkal...

Szóval kitaláltam ilyeneket, hogy: - só-liszt gyurma figurákat gyártunk Bobekkal, - filcdíszeket és bögremelegítőket fogok öltögetni, - csillagfüggőket fűzök gyöngyből, - stiropor gömböket akarok organzaszalaggal (lila és ezüst) díszíteni. Emellett ajándékötleteken is töröm a fejem: listát írok róluk és majd elérhetővé teszem a családtagok számára, mert tudom, milyen utálatos dolog nemtudni kinek-mit vegyünk.

Aztán vannak elképzeléseim arról is, mit szeretnék sütni-főzni ünnepekkor. Biztos készítek úgy 200 mézeskalácsot. Ezzel kapcsolatban: épp most készülök beruházni egy igazi Mézi szaggatóba! Régi álmom egy ilyen. És lesz házi krémes és rákóczi túrós, bár egyik sem igazán karácsonyias... És bejgli. És túrós pogácsa. Meg zserbó is. Aztán ott lesz a régi jó töltött káposzta és halászlé. Viszont 24-re biztos, hogy libát sütök! Azt még nem döntöttem el, hogy milyet; talán almával töltött majorannásat, vagy aszalt szilvás - gesztenyéset. Majd megszavaztatom a dolgot a családdal!

Ha a fenti sok minden nem lenne elég, vár még rám hat tárca (vagy ahogy Anyu hívja: batyu), minimum öt szemüvegtok (igen, már ilyet is lehet rendelni), és két naplóborító. Plusz egy hálózsák és egy kabát-overall együttes a fiamnak: tutimeleg, belül bolyhos, kívül kord. És barátnőm születendő kislányának is szeretnék "alkotni" valamit; egyelőre egy pihe-puha takaróra és egy édi-bédi állatkára gondoltam, de játszok a mini hálózsák ötletével (ugyanis nálunk nagyon bevált a hálózsákozás).

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://botanicroad.blog.hu/api/trackback/id/tr183407342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása